Nieuwe Inforium functionaliteit in verband met nieuw Coronavirus: actuele betrouwbare Informatie voor patiënten/cliënten en zorgverleners

De recente uitbraak van het Corona virus vanuit China heeft wereldwijd en ook in Nederland gevolgen voor de volksgezondheid. Zowel patiënten als zorgverleners hebben behoefte aan actuele betrouwbare informatie. Aangezien er onbetrouwbare informatie in omloop is kunnen ook uw patiënten/cliënten vragen hebben. Daarom hebben wij (de Stichting BetrouwbareBron en Inforium) besloten om alle zorgverleners in Nederland de mogelijkheid te geven patiënten en cliënten bij de betrouwbare actuele Coronavirus informatie van o.a. RIVM (overheid) en Thuisarts (artsen) te brengen. Hiermee kan ook landelijk snel ingesprongen worden op de actualiteit, nu en in de toekomst.

Het Inforium “Informatie nieuw Corona virus- februari 2020” ( verder “Corona virus 2020” genoemd) is een speciaal Inforium die transmuraal en zorgbreed beschikbaar komt. Indien uw patiënten/cliënten vragen hebben kunt u ze nu makkelijk van de meest actuele informatie voorzien. Dit Inforium heeft extra functionaliteit en is dus enigszins anders dan u gewend bent.

Hoe werkt het in de praktijk?

Voor Inforium abonnement houders

Vanaf 4 februari is het Inforium voor alle zorgverleners met Inforium beschikbaar. Type in uw zoekscherm linksboven “corona” ,“2020” “Wuhan”en/of “china” . Het Inforium “Corona virus 2020” verschijnt. De informatie komt met uw eigen logo en contactgegevens bij patiënt, zoals hij/zij gewend is.

Nieuw: Centrale landelijke updates

Informatie rondom virus uitbraken verandert soms snel. Vaak is er een update van informatie nodig. Dit speciale Inforium is daarom uitzonderlijk opgebouwd. Ook na verzending komt de ontvanger (patiënt/cliënt) met een klik op de Update knop bij de meest recente informatie. Dus ook als patiënt een paar dagen later zijn mail opent is de meest recente informatie met 1 klik beschikbaar.

Nieuw: Infonote Praktische Corona virus informatie voor zorgverleners

In dit Inforium is een Infonote beschikbaar. Hierin staat informatie voor de zorgprofessional. U wordt hiermee naar de professionele Corona virus pagina’s geleid van o.a. RIVM, NHG en GGD. Verder is er een internationale link naar achtergrondinformatie om de uitbraak te kunnen volgen.

Hoe ziet u de infonote? Klik u op de paperclip rechtsboven in het vakje. Informatie voor u, als zorgverlener, verschijnt in een pop-up scherm. Deze informatie wordt niet meegestuurd naar uw patiënt/cliënt.  Ook deze informatie wordt, indien nodigm geüpdate en is dan landelijk direct beschikbaar. (NB: deze functionaliteit is nog niet voor uw normale Inforiums beschikbaar)

Voor alle zorgverleners in Nederland zonder Inforium abonnement: De Directlink

Een Inforium is een pakketje digitale  informatie wat handmatig gekozen door een zorgverlener naar de gewone mailbox van cliënt of patiënt gestuurd wordt. Zoals Inforium gebruikers gewend zijn gaat dit zeer makkelijk met enkele muisklikken. Andere bijzondere aspecten van Inforium zijn dat ontvangers naar juist de bronnen van de informatie gebracht worden en de enorm hoge acceptatie van patiënten en cliënten van doorgaans boven de 90%. Daarnaast blijft de privacy van ontvanger en verzender gewaarborgd. Zowel emailadres ontvanger als IP adres van verzender van het Inforium worden na verzending vernietigd. Dit maakt Inforium makkelijk, veilig en efficiënt.

Het Inforium Corona virus 2020 is rechtstreeks met een hyperlink (Directlink) te sturen, ook zonder Inforium baliescherm. Deze link kunt u ook in een protocol of snelkoppeling op bureaublad gebruiken. Een email verzendscherm verschijnt.  NB: Aangezien deze Directlink beschikbaar is voor iedereen zullen hierbij niet uw eigen logo en contactgegevens verschijnen

We hopen hiermee een bijdrage te geven aan actuele betrouwbare informatie voorziening omtrent het Corona virus. Met deze nieuwe Inforium functionaliteit kunnen we voortaan, indien nodig, landelijk snel inspringen op de actualiteit.

Vragen/ feedback?

Mail redactie@betrouwbarebron.nl (inhoudelijk) of support@inforium.nl  (technisch)

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.